LOADING

Type to search

7 redenen waarom steeds meer mensen bamboe kleding dragen

Het zal je wellicht opgevallen zijn dat het dragen van bamboe kleding steeds populairder wordt. Hierbij is zeker geen sprake van een trend. Steeds meer mensen hebben immers ontdekt dat bamboe kleding een uitstekend alternatief is voor kledingstukken die gemaakt zijn van andere materialen. Heb je de voordelen van het dragen van “bamboe” nog niet ontdekt? Ontdek dan nu de 7 voornaamste redenen waarom steeds meer mensen bamboe kleding dragen. De kans is groot dat je na het lezen van dit artikel een hele andere kledingkeuze maakt dan dat je in het verleden hebt gedaan.

Waarom bamboe zo enorm geschikt is voor het maken van kleding

Het is eenvoudig uit te leggen waarom bamboe zo’n enorm geschikt materiaal is voor het maken van kleding. Bamboe is een grassoort met hout- of boomachtige karakteristieke eigenschappen. Er zijn een aantal bamboe soorten die enorm snel groeien en wel één meter per dag de hoogte in kunnen schieten! De grassoort heeft hiervoor zelfs geen meststoffen en/of pesticiden nodig! Bamboe kan zelfs groeien op voedselarme gronden zonder dat er een grote waterbehoefte is. 

Hoe wordt bamboe kleding gemaakt?

Voor het vervaardigen van kleding wordt bamboe pulp gebruikt. Deze pulp vormt de basis van de bamboe vezel en indirect de kwalitatief hoogstaande garen die hier uiteindelijk uit zal voortkomen. Ook het bereidingsproces vindt op een duurzame manier plaats om er maar op alle fronten voor te zorgen dat je een duurzame keuze maakt. 

Naast het feit dat het dragen van bamboe kleding een van de meest duurzame opties is waarvoor je kunt kiezen, zijn er nog een flink aantal andere goede praktische redenen te benoemen om kleding van dit materiaal te dragen. Hebben we je interesse gewekt? Laat je dan inspireren door de onderstaande 7 goede redenen om een loungebroekje of hoodie van bamboe te gaan dragen.

7 redenen waarom steeds meer mensen bamboe kleding dragen

  1. Bamboe kleding heeft een natuurlijke zachtheid. Hierdoor voelt bijvoorbeeld een bamboe hoodie zeer comfortabel aan. Daarnaast is het een huidvriendelijk materiaal. Hierdoor is er geen enkele reden om bang te zijn voor huidirritatie als je bijvoorbeeld een bamboe loungebroekje draagt. Dit is zelfs niet het geval als je een gevoelige huid hebt. 
  2. Bamboe is een materiaal dat van nature een mooie glans heeft. Op dit gebied doet bamboe niets onder voor een materiaal als zijde. De keuze voor bamboe is dan snel gemaakt omdat aan dit materiaal een stuk vriendelijker prijskaartje hangt dan aan veel andere materialen waarvan kleding gemaakt wordt. 
  3. Bamboe kleding is uitstekend geschikt om in de wasmachine en droger te steken. Daarnaast is het goed te weten dat het een kreukvrij materiaal is. Je hoeft bamboe kleding dus niet eerst te strijken voordat je het weer aan kunt. Laat strijken nu (in de ogen van veel mensen) net het meest vervelende huishoudelijke klusje zijn dat er is! 
  4. Een groot voordeel van bamboe kleding is dat het materiaal een groot absorberend vermogen heeft. Dit komt omdat de bamboevezel een ronde- en gladde structuur heeft. Daarbij komt dat het absorberende vermogen van bamboe wordt gevormd door de kleine microgaatjes. Al deze karakteristieke eigenschappen zorgen ervoor dat bamboe een materiaal is dat drie keer zoveel vocht absorbeert dan bij katoen het geval is en hierdoor zorgt voor een uitstekende warmteregulatie. 
  5. Bamboe is van nature antibacterieel, antischimmel én hypoallergeen. Deze gunstige karakteristieke eigenschappen zorgt ervoor dat je veel minder snel een zweetgeur ruikt in bamboe kledingstukken. Daarnaast kun je erop vertrouwen dan je geen allergische reacties kunt krijgen als gevolg van het dragen van bamboe kleding. 
  6. Bamboe is antistatisch en biedt bescherming tegen UV. Als je bamboe kleding draagt, loop je minder kans op UV gerelateerde (huid) aandoeningen.
  7. Tot slot kun je de flink toegenomen beschikbaarheid van bamboe kleding als belangrijke reden zien dat steeds meer mensen ervoor kiezen om kleding van dit materiaal te dragen. Er zijn zelfs webshops ontstaan die zich volledig hebben gericht op het dragen van bamboe kleding. Of je nu op zoek bent naar een loungebroekje, een hoodie of een lekkere shirt of short van bamboe, je hebt volop keuzemogelijkheden.