LOADING

Type to search

Auto leasen per maand

Als het aankomt op het kiezen van je volgende auto, dan zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. Je zou kunnen kiezen voor het leasen of het kopen van een nieuwe of tweedehands auto.

Of je nu kiest om te huren of te kopen, je beslissing hangt af van een aantal factoren, waaronder je budget, persoonlijke voorkeur en levensstijl. Je moet over elk van deze dingen zorgvuldig nadenken voordat je een beslissing neemt.

Kopen of leasen van een auto?

Het is waarschijnlijk dat je een idee hebt van het soort voertuig dat je wilt, het soort brandstof dat het gebruikt en hoeveel stoelen het zou moeten hebben. Zodra je deze keuzes hebt gemaakt, kun je een kijkje nemen bij een paar modellen.

Kosten

Als het gaat om de prijs, dan kan het zijn dat de maandelijkse huur duurder is wanneer je een auto met behulp van een persoonlijke lening wil kopen. Je zult waarschijnlijk een grote som geld moeten lenen om het voertuig te kunnen kopen en vervolgens deze afbetalen met een geleidelijk aflossing van de lening over een bepaald aantal jaren.

Daarom kan leasing de geprefereerde optie voor je zijn. Je kunt met shortlease al een auto per maand huren. Met deze maandelijkse huur zal je waarschijnlijk ook goedkoper uit zijn. Als je een auto zou kopen, zou de aangegane lening vereisen dat je meer moet betalen dan met een shortlease auto.

Voor het kopen zul je waarschijnlijk behoefte hebben aan een stabiele bron van inkomsten, omdat de financieringsmaatschappij ervan uit gaat dat je het minimum huurbedrag per maand kan betalen. Zij hebben aanvullende financiële informatie nodig en ze kunnen je credit score controleren. De meeste financiële bedrijven zullen willen dat je een ‘goed’ of ‘uitstekend’ score  bereikt maar dit is niet altijd een noodzaak en is afhankelijk van het bedrijf.

Voordelen leasen

Wanneer je besluit om een auto te leasen, dan kun je een vast bedrag voor de gekozen tijd reserveren.. Bij het bedrag van de maandelijkse huur wordt rekening gehouden met de afschrijving van de waarde van de auto gedurende deze vaste looptijd in plaats van over de gehele levensduur. 

Als je ervoor kiest om een ​​auto te kopen, dan kan het afschrijven veel sneller gaan en je zou geld kunnen verliezen of meer betalen dan zou moeten voor de auto. Dit is nog een reden waarom je leaseauto minder kost, zeker op de korte termijn.

Bij een lease auto hoeft je je geen zorgen te maken over de verkoop van het vehikel. Je kunt deze teruggeven aan de provider en deze ruilen voor een gloednieuwe, de hele cyclus start dan opnieuw. 

Moet ik een elektrische auto leasen?

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Ze zijn echter meestal duurder vanwege de kosten van hun batterijen. De batterij technologie is altijd aan het verbeteren om ervoor te zorgen dat je voertuig een grotere afstand kan rijden op een lading. 

Als je een elektrische auto leaset, dan kan je upgraden naar een nieuwer en efficiëntere model, zonder dat dit je extra geld kost.