LOADING

Type to search

Autoverzekering afsluiten, maar niet te veel betalen?

In Nederland zijn er ongeveer 9 miljoen auto’s. Al deze auto’s zijn verzekerd. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Volgens de wet moet je je auto verzekeren met een autoverzekering. Doe je dat niet? Dan kun je een vrij hoge boete verwachten. Zorg er dus voor dat je op tijd een verzekering afsluit voor je auto. Wil je weten hoe je kosten kunt besparen voor de autoverzekering? Lees dan gerust verder.

Geschikte dekking vinden voor je auto

In principe kun je elke dekking kiezen die je wilt. Zo kun je de meest uitgebreide dekking: allrisk kiezen. Hierbij heb je de duurste en meest uitgebreide dekking. Dat is fijn, maar niet altijd nodig. Kijk naar factoren zoals de leeftijd van je auto en je woonplaats, zodat je een beter passende verzekering kan vinden. Misschien kun je een goedkopere dekking kiezen, zodat je maandelijks wat minder kwijt bent.

Eigen risico verhogen bij autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten is verplicht voor iedereen, die een auto heeft. Als een goede autoverzekering wilt tegen een lagere premie, dan kun je ook je eigen risico verhogen. Dit betekent dat je in het geval van schade zelf meer uit eigen zak moet betalen. In ruil daarvoor krijg je premiekorting van je autoverzekeraar.

Vergelijk autoverzekeringen en bespaar flink op je premie

Een andere manier om een goedkope autoverzekering te vinden is het vergelijken van autoverzekeringen. Dit kan met behulp van vergelijkingssites. Je kunt aan de hand van je persoonlijke gegevens een passende verzekering vinden. Ook kun je een goed inzicht krijgen in de hoogte van de verschillende premies.

Beveilig je auto goed

Een goede manier om kosten te besparen op je autoverzekering is door je auto goed te beveiligen. Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van een alarmsysteem, een startonderbreker of een GPS-tracker. Verzekeraars zien dit als extra beveiliging en bieden daarom vaak een lagere premie aan. Zorg er wel voor dat je beveiligingssysteem voldoet aan de eisen van je verzekeraar, anders kan het zijn dat je alsnog geen korting krijgt.

Betaal je premie in één keer

Als je het geld hebt, kan het voordelig zijn om je premie voor de autoverzekering in één keer te betalen. Veel verzekeraars bieden namelijk een korting aan als je dit doet. Zo kun je tot wel 5% korting krijgen op de totale premie. Houd er wel rekening mee dat je het geld hiervoor beschikbaar moet hebben.

Houd je schadevrije jaren bij

Als je schadevrij rijdt, bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op de premie van je autoverzekering. Het is daarom belangrijk om je schadevrije jaren goed bij te houden en door te geven aan je verzekeraar bij het afsluiten van een nieuwe verzekering. Zo weet je zeker dat je de maximale korting krijgt op je premie.

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om kosten te besparen op je autoverzekering. Kies bijvoorbeeld een passende dekking, verhoog je eigen risico, vergelijk verschillende verzekeraars en beveilig je auto goed. Door deze tips toe te passen, kun je flink besparen op de premie van je autoverzekering.