LOADING

Type to search

Campingstoelen: welke soorten zijn er?

Als je gaat kamperen, wil je natuurlijk zo nu en dan eens comfortabel voor je tentje kunnen zitten. Het is hierbij belangrijk je bekijken welke campingstoel hier het handigst voor is. Dit kan voor iedereen anders zijn: de een wil een zo comfortabel mogelijke stoel, ook als dat wat meer geld kost, de ander wil vooral niet teveel uitgeven. Welke campingstoelen zijn er nou precies en wat zijn de voor- en nadelen van iedere stoel? In dit artikel kom je alles te weten over de meest gebruikte campingstoelen.

Standenstoel (klapstoel)

De standenstoel, ook wel klapstoel genoemd, is een erg populaire campingstoel: het is de meest verkochte soort in dit lijstje. Deze populariteit is er natuurlijk niet voor niets: het is een comfortabele campingstoel die je in verschillende standen kunt zetten: zowel aan tafel eten als zonnen is dus goed mogelijk in deze stoel. Ook is de stoel makkelijk op te bergen, je kunt hem namelijk helemaal dichtklappen. Veel nadelen heeft deze campingstoel niet: waar je wel rekening mee moet houden, is het feit dat er verschillende materialen gebruikt kunnen worden bij het produceren van deze stoel. Niet elke stoel is dus kwalitatief even goed, en ook in prijzen zitten dus verschillen. Het is aan jou om een afweging te maken tussen de prijs en de kwaliteit. Ook kun je de stoel niet helemaal horizontaal zetten.

Relaxstoel

De naam zegt het al: in deze campingstoel kun je heerlijk ontspannen. Wat betreft comfort is deze nog een tikkeltje beter dan de standenstoel: dit heeft er onder andere mee te maken dat deze stoelen ook horizontaal gezet kunnen worden. Ook in deze campingstoel kun je dus heerlijk zonnen, maar ook rechtop zitten. Aan tafel eten is echter wat moeilijker met deze stoel: de stoel is verstelbaar, maar je hangt er als het ware toch altijd een beetje in, wat met eten niet ideaal is. Ook zijn de stoelen relatief zwaar: dit kan een voordeel zijn, ze zijn namelijk erg stevig, maar let er wel op dat ze minder gemakkelijk mee te nemen zijn.

Vouwstoel

Een andere bekende campingstoel is de vouwstoel. Het voordeel aan deze campingstoel is het feit dat deze erg compact is: hij is erg licht en daarom gemakkelijk mee te nemen. Ook kun je voor een laag bedrag al een vouwstoel krijgen: let er wel op dat het comfort bij erg goedkope vouwstoelen niet ideaal is. Het is überhaupt niet de meest comfortabele campingstoel, wat natuurlijk wel afhangt van de kwaliteit, maar als je een niet te dure campingstoel zoekt, die gemakkelijk mee te nemen is, is dit zeker een aanrader.

Strandstoel

De strandstoel komt op veel vlakken overeen met de vouwstoel: beide campingstoelen zijn erg licht en gemakkelijk mee te nemen. Ook strandstoelen kun je voor niet te veel geld krijgen, al is het bij deze stoelen ook afhankelijk van de kwaliteit: er zijn duurdere strandstoelen, die kwalitatief wel beter zijn. Een nadeel is dat je ze niet overal voor kunt gebruiken: lekker zonnen op het strand of voor je tent gaat prima, maar aan tafel zitten is wat moeilijk met deze campingstoel. Hij is namelijk erg laag bij de grond.