LOADING

Type to search

De beste koelboxen voor op de camping

Als je gaat kamperen, wil je natuurlijk producten meenemen die koel moeten blijven: denk aan verschillende drankjes of bepaalde soorten beleg voor op je boterham, als je ’s ochtends zelf voor het ontbijt moet zorgen. Zeker bij erg warm weer moet dit een koelbox van goede kwaliteit zijn. Er zijn verschillende soorten koelboxen waarvoor je kunt kiezen, met elk hun eigen voor- en nadelen. In deze tekst kun je lezen welke dat zijn en kun je beslissen welke koelbox je aan wilt schaffen. Dit is een afweging die je zelf moet maken: de een is bijvoorbeeld op zoek naar een koelbox waar veel in kan, de ander wil vooral een koelbox die ver onder de buitentemperatuur kan koelen.

Thermo-elektrische koelbox

De eerste koelbox is de thermo-elektrische koelbox. Deze is redelijk licht en daardoor makkelijk mee te nemen. Ook is deze koelbox erg voordelig. De thermo-elektrische koelbox kan zo’n 18 graden onder de buitentemperatuur koelen. Of dit een nadeel is hangt ervan af waar je de koelbox precies voor wilt gebruiken: het kan voldoende zijn, maar op een tropisch hete dag kun je eten en drinken in de koelbox zeker niet ijskoud houden. Wat verder een nadeel kan zijn is het feit dat de koelbox niet helemaal stil is: warme lucht wordt naar buiten geblazen door een ventilator en daar komt geluid bij kijken. Ook verbruikt de koelbox continu stroom.

Isolatiebox

Een isolatiebox (ook wel thermobox) is ook een mogelijkheid: dit is, zoals de naam al zegt, een isolerende box. Je doet er zelf koelelementen in en door het feit dat de box isolerend is, blijven producten die je erin legt koel. Het is dus geen koelbox die op een motortje werkt, maar gewoon een box, die producten alleen koel houdt als je koelelementen toevoegt en om deze reden ook gebruikt kan worden om producten warm te houden, als je andere elementen toevoegt. Het voordeel is dat deze boxen vaak vrij voordelig zijn en ook niet veel wegen. Ze zijn echter vooral geschikt voor dagjes uit: het zijn tenslotte geen koelboxen die constant aan het werk zijn om koel te blijven, maar gewone boxen die na een aantal dagen minder koel zullen zijn, zeker als je ze regelmatig opent om er producten uit te halen. Als je niet al te lang op de camping staat en geen producten meeneemt die heel koud moeten blijven, is dit echter wel een optie.

Compressorkoelbox

De compressorkoelbox is zeker aan te raden als je producten heel koud wilt houden: deze boxen kunnen maarliefst koelen, of zelfs vriezen in dit geval, tot -15 graden, ook als het buiten veel warmer is. Het is dan ook de enige soort koelbox die je echt als vriezer kunt gebruiken en waarin je bijvoorbeeld ijs of hele koude drankjes in kunt vervoeren. Ook verbruikt deze soort koelbox alleen stroom als de compressor aanslaat. Wel maakt ook deze koelbox wat geluid, maar dat is bij de meeste echte koelboxen het geval, en het is niet zo hard dat het storend wordt. De enige echte nadelen aan deze koelbox zijn de prijs, die bij deze kwaliteit natuurlijk wat hoger is dan bij de meeste andere koelboxen, en het feit dat de koelbox erg zwaar is en dus moeilijk mee te nemen is. Verder is dit zeker een aanrader!