LOADING

Type to search

De Eifel: de mooiste bezienswaardigheden

Om in een gebied terecht te komen dat een prachtige natuur, mooie stadjes en historische gebouwen heeft, hoef je zeker niet ver te gaan: het gebied de Eifel in Duitsland heeft dit allemaal. Of je nou van natuur of cultuur houdt, in de Eifel vind je een heleboel plekken die je zullen bekoren. In deze tekst kun je lezen welke bezienswaardigheden je zeker niet mag missen tijdens een kampeervakantie in dit mooie gebied.

Genieten van de natuur

Als je een natuurliefhebber bent, moet je zeker eens een kijkje nemen in Nationaal Park Eifel. Dit is een beschermd natuurgebied in Noordrijn-Westfalen waarin je heerlijk rustig kunt wandelen: je kunt bijvoorbeeld de Wildernis-Trail volgen: dit is een wandelroute die je langs allerlei mooie plekjes, zoals bossen en beekjes, leidt. Ook kun je er dieren tegenkomen die je niet elke dag ziet, zoals wilde katten en zwarte ooievaars.
De Eifel is een gebied met een groot aantal vulkanen. De meeste zijn niet meer actief, maar een enkele nog wel! In Natuurpark Vulkaaneifel kun je genieten van een spectaculair gebied, bestaande uit bergen en dalen, watervallen en de kraters van de vulkanen. Er zijn een aantal wandelroutes waarop je dit mooie gebied kunt bekijken, eventueel met een gids die uitleg geeft. Ook kun je het gebied op de fiets verkennen.

Mooie stadjes

Mooie stadjes en dorpjes zijn er ook genoeg in de Eifel. Een voorbeeld hiervan is Monschau. Dit is een mooi plaatsje in de Eifel, dat bijzonder is vanwege het feit dat het in de diepe vallei van de Roer ligt. De bekende Duitse vakwerkhuisjes zijn hier in grote getalen te zien en er zijn een aantal mooie bezienswaardigheden: voorbeelden hiervan zijn de historische gebouwen Burg Monschau, een burcht die in de 14e eeuw gebouwd is, de Onze-Lieve-Vrouw geboortekerk, een kerk uit de 17e eeuw en het Rode Huis, een oude textielfabriek uit de 18e eeuw, die nu als museum gebruikt wordt. Naast deze historische gebouwen is er ook een glasblazerij, waar je kunt zien hoe mooie glazen voorwerpen gemaakt worden. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de bezienswaardigheden in Monschau.

Tries

Een andere stad die niet mag ontbreken als je de Eifel bezoekt, is Trier. Deze aan de Moezel gelegen stad is de oudste stad van Duitsland, samen met Worms. De bezienswaardigheden die in Trier te vinden zijn, zijn er teveel om op te noemen: hier volgen enkele die je zeker niet mag missen. De Porta Nigra is er hier een van: dit is een zwarte poort in de Romeinse stadsmuur. De zwarte laag die op het gebouw te zien is, is roetafzetting van de middeleeuwen. Deze poort is er dus een die al eeuwen bestaat en een echt historisch monument is. Een ander historische bezienswaardigheid in Trier is het Amfitheater: deze werd rond het jaar 180 gebouwd tegen de helling van de Petrisberg en werd gebruikt voor gladiatorengevechten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden: liefhebbers van historie kunnen daarnaast plekken als de termen en de Onze-Lieve-Vrouwenkerk bezoeken.

Het laatste stadje wat echt niet aan dit lijstje mag ontbreken, is Cochem. Dit stadje ligt ook aan de Moezel en is een echte wijnstad: deze heerlijke wijn kun je op verschillende plekken proeven in Cochem. Naast het feit dat je vanuit dit stadje boottochtjes kunt maken over de Moezel en van leuke winkels en de wijn kunt genieten, zijn er ook een aantal bezienswaardigheden op het gebied van historie: de Rijksburcht, een prachtige burcht die op een bergkegel ligt en als tolburcht diende in de middeleeuwen, en de Sint-Martinuskerk, een rooms-katholieke kerk uit de middeleeuwen, die behoort tot het bisdom Trier, zijn hier mooie voorbeelden van.