LOADING

Type to search

De hoogtepunten van de Schotse Hooglanden

Als je gaat kamperen in de Schotse Hooglanden, kom je terecht in een prachtig bergachtig gebied. Ook zijn er Schotse Hooglander koeien die je in dit gebied kunt zien. Het is dan ook niet gek dat het een geliefd vakantiegebied is: het uitzicht is geweldig. Er liggen een heleboel campings voor een leuke kampeervakantie. Als je daarvoor kiest, is het een goed idee om je te verdiepen in mooie bezienswaardigheden die je zeker niet wilt missen. In dit artikel kun je lezen welke dit zijn, vooral op het gebied van natuur, maar ook een paar andere bijzondere bezienswaardigheden komen aan bod.

De prachtige natuur

Als het gaat om de Schotse natuur, denk je waarschijnlijk al gauw aan het Loch Ness. Dit is dan ook een van de bezienswaardigheden in de Schotse Hooglanden die je zeker niet wilt missen. Het is een diep meer dat vooral bekend is vanwege het mythologische Monster van Loch Ness. Als je een mooi uitzicht over het meer wilt hebben, is het een aanrader om het Urquhart Castle te bezoeken: vanaf dit kasteel kun je genieten van de mooie omgeving.

Een ander prachtig gebied is het eiland Skye: dit is het grootste eiland van de Binnen-Hebriden (een groot eilanden van Schotland) met een indrukwekkend landschap. Het is voor velen een reden om naar Schotland op vakantie te gaan en ook wordt het vaak gebruikt als decor van films. Een van die locaties die vaak in films gebruikt worden, is het Dunvegan Castle. Dit prachtige kasteel in victoriaanse stijl is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Als je een filmliefhebber bent en nog meer locaties wilt bezoeken die gebruikt zijn in bekende films, mag je Glen Coe ook zeker niet missen. Dit is een vulkaanvallei waarin een aantal films van Harry Potter en James Bond gemaakt zijn. Een echte aanrader voor fans van deze films dus! Je kunt er door het hart van een oude vulkaan wandelen en genieten van het indrukwekkende landschap.

Kastelen en andere bijzondere bezienswaardigheden

Net zijn al enkele kastelen aan bod gekomen, maar in Schotland komen kastelen niet zelden voor, ook in de Schotse Hooglanden niet. Als je geïnteresseerd bent in kastelen, is het Eilean Donan Castle zeker een aanrader. Dit kasteel is het bekendste kasteel van de Schotse Hooglanden. Het beschermde Schotland vroeger tegen de Vikingen en nu is er een museum in het kasteel te vinden. Daarnaast was ook dit kasteel een locatie voor een aantal films, waaronder een film van Sherlock Holmes.

Om nog even op het thema ‘film’ te blijven: er is nog een bezienswaardigheid in de Schotse Hooglanden te vinden die met de films van Harry Potter te maken heeft. Dit is de Jacobite Trein. Mensen die de films niet gezien hebben, hebben waarschijnlijk geen idee wat dit is, maar fans weten precies wat het is. In deze films is het de Zweinsteinexpres. Het leuke is dat je zelf een ritje kunt maken in deze oude stoomtrein! Naast de vele filmlocaties, de prachtige natuur en indrukwekkende cultuur van het land, staat Schotland natuurlijk ook bekend om zijn whisky. In Schotland, ook in de Schotse Hooglanden, zijn op verschillende plekken whiskystokerijen te vinden. Als je van lekkere drankjes houdt, kan deze bezienswaardigheid natuurlijk niet ontbreken op je vakantie!