LOADING

Type to search

De mooiste glampings van Nederland

Ben jij iemand die op vakantie echt even wilt genieten van allerlei luxe, maar houd je er wel van om zoveel mogelijk in de natuur te zijn? Dan is glamping echt wat voor jou. Deze steeds meer gebruikte term betekent zoveel als luxe kamperen: dit kan in een tent, maar ook in bijvoorbeeld een boomhut. Voor deze vorm van kamperen hoef je zeker niet naar het buitenland: ook in Nederland zijn een heleboel mooie glampings te vinden. In dit artikel kun je lezen welke dat zijn.

Een yurt in Gelderland

In Gelderland liggen een aantal mooie glampings. De glamping For-Rest Glamp is hier een voorbeeld van. Op deze glamping kun je een yurt huren. Dit is een traditionele ronde tent, die bijvoorbeeld ook door rondtrekkende nomaden in Azië gebruikt worden. Ook komt deze tent vaak op glampings voor: het is stijlvol en doorgaans groter dan een normale kampeertent, wat voor de luxere ervaring zorgt. De glamping biedt zowel grote yurts als kleine yurts aan: mocht je toch in een wat kleinere tent willen overnachten, dan is dat dus ook mogelijk. De oase van rust die in de yurts te vinden is, zorgt voor een ontspannen sfeer en de ruimte die vooral in de grote yurt te vinden is, geeft zeker een luxe ervaring. Yurts zijn ook op andere locaties in Nederland te vinden: een voorbeeld hiervan is Texel, hier zijn yurts op verschillende plekken te vinden. Op Texel zijn trouwens nog meer soorten tenten te vinden, waar je zo meteen meer over kunt lezen.

Een safaritent op Texel

Als je houdt van de duinen en het fijn vindt om in de buurt van de zee te zijn, is Texel een aanrader als je wilt gaan glampen. Op Texel vind je de glamping de Landal Sluftervallei, waar voornamelijk safaritenten te vinden zijn als het gaat om soorten tenten. Safaritenten zijn eigenlijk niet echt meer met normale kampeertenten te vergelijken: het zijn houten huisjes, die vaak wel een tentdoek als opening hebben, maar verder veel luxer zijn dan normale kampeertenten. Safaritenten zijn op veel locaties te vinden, bijvoorbeeld op resort de Beekse Bergen, waar de wilde dieren die zich in de buurt van de tenten bevinden voor een unieke ervaring zorgen, en bij het Tjeukemeer in Friesland, waar boerderijdieren in de buurt te vinden zijn. Wat de glamping op Texel zo mooi maakt, is het prachtige uitzicht op de duinen. Ook is het interieur van de tenten op deze glamping erg rustgevend.

Een boomhut in Twente

Als je op zoek bent naar weer eens wat anders dan een tent, zou je een boomhut kunnen proberen. Dit klinkt in eerste instantie misschien niet als de meest luxe manier van vakantie houden, maar er zijn een heleboel luxe boomhutten op glampings te vinden. Op Vakantiepark Mölke in Zuna (Twente) is er zelfs een boomhut te vinden van twee verdiepingen. Deze heeft een badkamer, toilet, keukenblok en douche. Minder luxe dan een vakantiehuisje is deze manier van glampen dus niet te noemen. Ook hier kun je natuurlijk genieten van de mooie omgeving. Boomhutten komen ook vaker voor op glampings: vaak hebben ze echter maar één verdieping, wat de boomhut in Twente extra speciaal en luxe maakt.