LOADING

Type to search

De mooiste plekjes in Zuid-Frankrijk

Als je gaat kamperen, wil je natuurlijk het liefst in een omgeving zitten waar genoeg te doen is. Vaak is er op de camping zelf al een heleboel om je mee te vermaken, zoals zwembaden, bowlingbanen en andere leuke activiteiten, maar mooie bezienswaardigheden in de buurt om te bezoeken voegen zeker iets toe aan je vakantie. In Zuid-Frankrijk zijn er een heleboel campings te vinden: in deze tekst kun je zien welke mooie bezienswaardigheden Zuid-Frankrijk kent, opdat je een aantal plekken kent die je kunt bezoeken als je in Zuid-Frankrijk op de camping staat.

Aan de kust

Als je ervan houdt om stranden te bezoeken, dan kan de Côte d’Azur niet ontbreken. Het is een kuststreek met prachtige stranden. Het staat bekend als een van de meest luxueuze plekken van de wereld. Je kunt er echter niet alleen genieten van stranden en de zee, er zijn ook een aantal steden te vinden met een historische kern: Cannes is hiervan een voorbeeld, hier wordt dadelijk meer over verteld. Ook Nice ligt aan de Côte d’Azur: hier zijn veel mooie stranden te vinden en langs de boulevard liggen veel leuke restaurants. Daarnaast is er in Nice ook veel cultuur te vinden: ook hier kun je dadelijk meer over lezen.

Natuur

Voor mensen die houden van veel groen, is de Drôme Provençale een echte aanrader. Dit is een regio in het departement Drôme. Je kunt er heerlijk wandelen en genieten van de natuur, die bestaat uit mediterrane begroeiing, olijfbomen en wijngaarden. Je kunt niet alleen de natuur zelf bewonderen, maar ook tuinen, boerderijen en exposities die je tijdens een wandeling tegen zult komen. Als je van natuur houdt, is het natuurgebied de Camargue ook aan te bevelen. Het gebied ligt aan de Middellandse Zee en bestaat voornamelijk uit moeras. Er zijn veel plantsoorten, maar ook diverse diersoorten. Je zult vooral wilde paarden tegenkomen, maar ook stieren en zelfs flamingo’s komen voor in het gebied. Ook is er een museum waar je van alles over deze dieren en planten te weten kunt komen.

Historie en cultuur

Zoals vermeld is er in steden als Cannes en Nice ook een heleboel historie en cultuur te vinden. In Cannes zijn onder andere een groot fort en een prachtige haven te vinden. Ook wordt er elk jaar een filmfestival georganiseerd in de stad. Ook in Nice worden vaak filmfestivals georganiseerd, maar ook is er een heleboel historie te vinden: er is een groot aantal musea en kunstgalerijen, waar het Musée d’Art Moderne een voorbeeld van is, en het stadscentrum is oud en bestaat uit stenen straatjes.

Naast Cannes zijn er nog een aantal historische plekken aan de Côte d’Azur te vinden. Het plaatsje Ramatuelle is hiervan een voorbeeld. Het bekendste historische gebouw van deze plek is de kerk de Notre Dame, die in de 16e eeuw gebouwd werd. Ook wat betreft kunst is er in Ramatuelle genoeg te vinden: het is het centrum van kunsten en ambachten en er zijn galerietjes die je kunt bezoeken. Zoals je kunt zien is er dus genoeg te doen in Zuid-Frankrijk. Of je nou geïnteresseerd bent in natuur, cultuur of als je lekker naar de kust toe wilt: je kunt er terecht om tijdens je vakantie op bijvoorbeeld een camping te genieten van de omgeving.