LOADING

Type to search

Fietsvakanties in Europa

Ben jij dol op de natuur? En ben je graag actief bezig? Is het niets voor jou om de hele vakantie aan een zwembad te liggen? Dan is een fietsvakantie in Europa wellicht iets voor jou. Fietsen is niet alleen gezond voor je mentale- en fysieke gestel. Het is ook nog eens heel leuk. Je bent op de fiets dichterbij de natuur waardoor je een land nóg beter kunt ontdekken. 

Nederland als ultieme bestemming voor fietsvakanties

Denk je aan Nederland, dan denk je aan fietsen. Nederland is onlosmakelijk verbonden met de fiets. In tegenstelling tot veel andere landen, is Nederland echt een fietsvriendelijke bestemming. Zo liggen er in Nederland onwijs veel fietspaden waarover jij veilig jouw fietstocht kunt afleggen. Dit maakt Nederland dan ook dé ultieme bestemming voor een fietsvakantie. Ga je op fietsvakantie Nederland? Dan zal je zien dat Nederland meer te bieden heeft dan je vooraf wellicht had gedacht. Nederland is veelzijdig en heeft veel te bieden op cultureel- en culinair gebied. En ook de natuur is in Nederland heel mooi en divers. Dus ben je op zoek naar een mooie bestemming voor jouw volgende fietsvakantie? Neem Nederland dan zeker in je overweging mee!

Fietsreizen in Duitsland

Nederland is toch wel hét fietsland van Europa. Of beter gezegd is Nederland het ultieme fietsland wereldwijd. Nergens is de weg zo gebruiksvriendelijk gemaakt voor de fietser als in Nederland. Maar er zijn een hoop andere Europese landen die ook niet moeten worden onderschat. Neem bijvoorbeeld Duitsland. Niet veel mensen weten het, maar ook in Duitsland kun je prachtige fietsroutes afleggen. Duitsland heeft een hele rijke flora en fauna. Wanneer je deze op de fiets ontdekt zal je je daarna dan ook als herboren voelen. Ben je toe aan wat afwisseling? Dan zijn er in Duitsland ook genoeg culturele bezienswaardigheden en mooie steden te vinden. Een fietsvakantie Duitsland is dan ook zeker het overwegen waard voor de echte fietsliefhebber. 

Veelzijdigheid van een fietsvakantie

Bij een vakantie naar Spanje, Italië of Frankrijk denkt men vaak direct aan een strandvakantie. De tropische temperaturen die daar in de zomermaanden gelden dragen hier natuurlijk aan bij. Maar hele dagen op een strandbedje vertoeven is niet voor iedereen weggelegd. Wil jij graag meer van het vakantieland zien? Wil je de natuur en de cultuur van het land ontdekken? Ga dan op fietsvakantie. Op de fiets kom je op plekken waar auto’s niet kunnen komen. Je komt zo dichterbij de kern van een land. Daarnaast is een fietsvakantie natuurlijk ook simpelweg heel goed voor je lichaam en geest. In welk Europees land ga jij op fietsvakantie?