LOADING

Type to search

Jouw bestelauto goed verzekeren

Voor veel ondernemers is een bedrijfsauto onmisbaar binnen de onderneming. De bedrijfsauto wordt gebruikt voor de uitvoering van de werkzaamheden. Je kunt een auto ook wel als een van de belangrijkste bedrijfsmiddelen van de onderneming zien. Een bedrijfsauto wordt vanzelfsprekend veelvuldig gebruikt. Het is daarom heel belangrijk om jouw bestelauto goed te verzekeren. Met een goede passende bedrijfsautoverzekering kun je een hoop kosten besparen in het geval van schade. 

Belang van een goede verzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Je kunt zelf in de basis een veilige weggebruiker zijn. Maar ook dan kun je te maken krijgen met onverwachte situaties. Je moet hierbij denken aan het doorglijden van de auto vanwege ijzel met schade tot gevolg. En ook overstekend wild en een storm kunnen voor schade zorgen. In deze situaties had je de schade wellicht niet kunnen voorkomen. Het betreffen overmachtssituaties. Maar je hebt zelf wel invloed op de financiële gevolgen van deze situaties. Heb jij een relatief nieuwe bedrijfsauto en is deze niet uitgebreid verzekerd? En krijg je onverhoopt met schade te maken? Dan kunnen de kosten hoog oplopen. Wil je jouw bedrijfsauto verzekeren? Kies dan voor een goede verzekering die past bij jouw bedrijfsauto(‘s). 

Voor welke dekking kies je?

Wanneer je een verzekering voor jouw bedrijfsauto gaat afsluiten, heb je diverse opties. Het aanbod verzekeraars is groot. En elke verzekeraar voor bedrijfsauto’s heeft ook weer zo zijn eigen pakketten. Deze diversiteit is uiteraard plezierig. Hierdoor zal er namelijk altijd een passende bedrijfsautoverzekering te vinden zijn voor je. Maar het maakt het keuzeproces er ook niet makkelijker op. Gelukkig kun je eenvoudig bedrijfsautoverzekeringen met elkaar vergelijken. Of beter gezegd: je kunt de bedrijfsautoverzekeringen laten vergelijken. Jij hoeft zelf namelijk enkel wat gegevens in te vullen. Hierna zal de beste bestelauto verzekering met de beste dekking voor jouw specifieke geval naar voren komen.

Wettelijk verplichte WA dekking

Als je een bedrijfsautoverzekering gaat afsluiten, is het van belang dat je voor een passende dekking kiest. Je kunt jouw bedrijfsauto zo uitgebreid verzekeren als je zelf wilt. Maar het afsluiten van een verzekering die minimaal een WA dekking omvat is verplicht. Kortgezegd houdt deze dekking in dat je verzekerd bent als jij schade aanricht aan een andere auto. Iedere bedrijfsauto moet een minimale WA dekking hebben. Beschikt jouw auto hier niet over? Dan is het wettelijk niet toegestaan om de weg op te gaan met jouw bedrijfsauto. Iedere eigenaar van een bedrijfsauto dient minimaal een WA dekking af te sluiten. Maar het staat je vervolgens vrij in hoeverre je de bedrijfsauto aanvullend verzekert.