LOADING

Type to search

Kamperen in de Ardennen: bezienswaardigheden om te bezoeken

De Ardennen zijn erg populair als vakantieplek: je verblijft er in een prachtig natuurgebied waar een heleboel activiteiten te doen zijn, zoals kanoën of andere activiteiten op het water en er liggen een heleboel mooie campings. Je kunt in dit gebied echter ook cultuur snuiven of leuke uitjes maken met de kinderen. In dit artikel kun je lezen welke bezienswaardigheden in de Ardennen echte aanraders zijn tijdens een kampeervakantie, of je nou houdt van wandelen, geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Ardennen of leuke stadjes wilt bezoeken.

Wandelen en genieten van de natuur

Als je in de Ardennen gaat kamperen om echt van de natuur te genieten, zul je wandelen in de Ardense bossen waarschijnlijk al op de planning hebben staan. Deze zijn voor velen het hoogtepunt van een vakantie in de Ardennen: het zijn prachtige bossen die zowel vlaktes als heuvelachtige gebieden kennen. Je kunt er heerlijk genieten van het mooie uitzicht. Ook zijn er riviertjes waar je activiteiten kunt doen, zoals kanoën. Dit kan trouwens op veel verschillende plekken in de Ardennen, net als een heleboel andere avontuurlijke sporten.

Als je wilt wandelen, kan dit ook op een hele andere plek in de Ardennen, namelijk in de Grotten van Han. Deze grotten liggen in het dorpje Han-sur-Lesse en zijn erg populair onder vakantiegangers, voornamelijk Nederlanders. Het zijn indrukwekkende kalksteengrotten, bestaande uit verschillende zalen. Tussen die zalen bevinden zich een heleboel trappen, het is dus geen geschikte bezienswaardigheid voor mensen die slecht ter been zijn. Wel is het leuk voor jong en oud: de zalen zijn erg spectaculair en een gids geeft een interessante uitleg bij alles wat je ziet.

Historische bezienswaardigheden

Hoewel de Ardennen vooral bekend staan vanwege hun prachtige natuur, is er ook genoeg te vinden op het gebied van cultuur. Een voorbeeld hiervan is de Citadel van Dinant. Dinant is een stad in de Belgische Ardennen. Hier zijn een heleboel culturele bezienswaardigheden te vinden, maar de citadel is een van de bijzonderste. Ten eerste is de ligging al erg bijzonder: de citadel ligt op een rots en is daarom al meteen te zien als je Dinant binnenkomt. Het gebouw heeft een rijke historie: al in de 11e eeuw werd een deel van de oorspronkelijk citadel gebouwd, daarna werd deze meerdere malen verwoest, en steeds weer opgebouwd, voor het laatst in 1820. Het is dus een historisch gebouw dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. Naast het verhaal erachter heb je ook een prachtig uitzicht vanaf de citadel.

Een andere bezienswaardigheid die te maken heeft met de geschiedenis van de Ardennen is het Bastogne War Museum in de stad Bastogne. In dit museum kom je alles te weten over de Slag om de Ardennen, een slag tijdens de Tweede Wereldoorlog. Als je hierin geïnteresseerd bent, is het Bastogne War Museum dus echt een aanrader.

Voor de kinderen

Ga je met je kinderen op vakantie in de Ardennen? Dan zijn het Euro Space Center in Transinne en het attractiepark Plopsaland in Coo echte aanraders. In het Euro Space Center staat ruimtevaart centraal, iets wat veel kinderen erg interessant vinden. In het attractiepark Plopsaland kunnen jonge kinderen hun favoriete televisiefiguren ontmoeten en wat oudere kinderen genieten van de attracties in het park. Ook ligt dit park dicht bij de Watervallen van Coo, die als hoogste watervallen van België ook zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!