LOADING

Type to search

Kamperen in Duitsland: dit zijn de mooiste en leukste campings

Om in een heel andere omgeving terecht te komen, hoef je zeker niet heel ver te reizen: in Duitsland zijn er genoeg mooie plekken die anders zijn dan in Nederland. Als je ervoor kiest om te gaan kamperen, kun je ook op een heleboel plekken terecht in Duitsland. Of je nou op zoek bent naar een camping die in een mooie omgeving ligt, of liever gaat voor een camping waar veel activiteiten zijn: in Duitsland liggen genoeg mooie en leuke campings. In deze tekst kun je lezen welke campings echte aanraders zijn.

Campings in een prachtige omgeving

Als je tijdens een kampeervakantie vooral geïnteresseerd bent in de omgeving, is het natuurlijk belangrijk dat de camping waar je op vakantie bent in een mooi gebied ligt. Duitsland heeft veel bergachtige gebieden, waaronder de Eifel. Als je daarheen wilt, is Campingpark Eifel zeker een aanrader. Deze vijfsterrencamping ligt in een prachtige, bergachtige omgeving in het Duitse stadje Waxweiler. De camping is niet heel groot, maar daarom zeker niet minder leuk: buiten het feit dat de omgeving mooi is, is er op de camping zelf ook veel te doen. Er zijn buitenzwembaden, er is een speeltuin en je kunt er minigolfen. Ook ligt het drielandenpunt dicht bij deze camping. Zowel voor volwassenen als kinderen is dit dus zeker een leuke bestemming.

Een andere mooie, bergachtige omgeving in Duitsland in Rheinland Pfalz. Hier ligt de camping Rissbach. Deze camping heeft uitzicht op de Moezel en is ook erg populair bij vakantiegangers. Vooral de ligging wordt erg geprezen, maar ook Rissbach heeft genoeg activiteiten op de camping zelf: er zijn meerdere zwembaden, en er is een speeltuin voor de kinderen. Daarnaast ligt de camping niet heel ver van Trier en Koblenz: deze mooie steden kun je dus gemakkelijk een dagje bezoeken.

Campings vol leuke activiteiten

Zeker als je met kinderen op vakantie gaat, is het een goed idee om een camping uit te zoeken waar veel te doen is. De camping Tropical Islands in Brandenburg is in dit geval zeker een aanrader. Deze camping heeft een subtropisch zwemparadijs. Door de palmbomen die aanwezig zijn, waan je je echt in een tropisch gebied. Buitengewone binnen- en buitenzwembaden, heeft deze camping ook een wildwaterbaan, jacuzzi’s, een sauna, een spa en een fitness. Hoewel deze camping vooral hoog staat aangeschreven vanwege alle voorzieningen, is de ligging ook prettig: de camping ligt in de buurt van Spreewald, waar je kunt kanoën, en in Brandenburg zijn genoeg bezienswaardigheden waar je naartoe kunt gaan.

Een andere camping in Rheinland Pfalz, in Mesenich om precies te zijn, is de camping Family Camping Club. Deze camping is vooral populair onder gezinnen met kinderen: er is een zwembad, een speeltuin en een animatieteam. De ligging van deze camping is echter ook een reden om erheen te gaan: deze ligt aan de rivier de Moezel en in een prachtig bergrijk gebied, waar je heerlijk kunt wandelen of fietstochtjes kunt maken langs de fietsroute. Ook ligt het stadje Cochem dichtbij, waar een heleboel bezienswaardigheden en een hoge kabelbaan te bezoeken zijn: ook leuk voor jong en oud!