LOADING

Type to search

Kamperen in eigen tuin: tips om dit geslaagd te maken

Bij het woord kamperen denk je waarschijnlijk meteen aan een camping, of eventueel wildkamperen. Dit kun je bijvoorbeeld doen in een tent of een caravan. Je kunt er echter ook voor kiezen om in je eigen tuin te kamperen! Dit is altijd een leuk idee, maar vooral als je verder niet op vakantie gaat. Zeker als je kinderen hebt, kun je dan toch het vakantiegevoel creƫren. Ook kan het naast een andere vakantie leuk zijn, zeker bij warm weer. Een opblaaszwembad ernaast, en je hebt je eigen camping! In deze tekst kun je een aantal tips lezen om dit geslaagd te maken.

Een caravan

Waarschijnlijk denk je bij kamperen in je eigen tuin aan een tent. Dit kan natuurlijk, maar als je een caravan hebt, kun je die natuurlijk ook gebruiken! Ook in je tuin zal dit voor een vakantiegevoel zorgen. Het voordeel aan een caravan ten opzichte van een tent is ook dat het bij kouder prima te gebruiken is.

Een stevige ondergrond

Als je geen caravan hebt of liever een tent gebruikt, kan dat natuurlijk ook. Zorg er wel voor dat je tent stevig staat. Als je op het gras gaat kamperen, kun je gebruik maken van haringen. Kamperen in een tent kan echter ook op de stenen. Om de tent toch stabiel te laten staan, kun je gebruik maken van bevestigingspennen. Omdat deze wat dunner zijn, kun je ze tussen de stenen in de grond slaan. Kamperen is dus op elke ondergrond mogelijk!

Temperatuur

Mocht je bij wat kouder weer willen kamperen in je eigen tuin, maar gebruik willen maken van een tent, dan kan dat natuurlijk ook. Het is dan wel verstandig om met een aantal dingen rekening te houden om geen kou te vatten. Ten eerste is kleding belangrijk. Kleed je warm aan, zodat je beter tegen het koude weer bestand bent.
Het voordeel ten opzichte van een camping is dat je gemakkelijk naar binnen kan om warmere kleding te halen. Je hoeft deze kleding, die veel plaats inneemt, niet in je koffer of tas zien te krijgen. Hetgeen waarop je slaapt kan ook van groot belang zijn als het gaat om de temperatuur. Slaapmatten isoleren vaak goed, beter dan luchtbedden. Bij lage temperaturen is het dan ook een goed idee om voor een slaapmat te gaan, het liefst met een dikke slaapzak erop.

Genieten van de natuur

Als je op een camping staat, zijn er waarschijnlijk allerlei activiteiten op die camping zelf te doen. Ook kun je vaak wandelen in de buurt of leuke plaatsjes bezoeken. In je eigen tuin ben je meer afhankelijk van wat je zelf hebt. Wel kun je de kampeervakantie in je eigen tuin natuurlijk combineren met leuke dagjes uit of wandelen in een mooi gebied. Om de natuur te leren kennen hoef je niet ver te gaan: je kunt ook in je eigen tuin bewuster worden van het groen dat daar aanwezig is. Als je kinderen hebt, kun je deze dingen bijbrengen over verschillende plantensoorten. Zo kun je heerlijk genieten van de natuur in je eigen tuin.

Spellen of andere activiteiten

Verder kun je ook gebruik maken van spullen die je zelf hebt. Bij lekker weer kun je bijvoorbeeld een zwembadje opzetten, of misschien heb je wel een zwembad in je tuin. Ook kun je spellen doen, zoals balspellen, als het lekker warm is, of bord- of kaartspellen, als het bijvoorbeeld avond is, en je lekker knus in je tent of caravan zit. Op deze manier wordt je kampeervakantie onvergetelijk!