LOADING

Type to search

Kamperen in Frankrijk? Dit zijn de mooiste en leukste campings

Kamperen is nog altijd een populaire vakantievorm. Het kan op veel verschillende plekken, maar waarschijnlijk is Frankrijk een van de eerste landen waar je aan denkt als het woord kamperen valt. Het is eigenlijk ook ideaal: niet al te ver van huis, maar wel in een heel andere omgeving. De ene camping is de andere echter niet: er is een groot verschil in kwaliteit tussen verschillende campings in Frankrijk. In deze blog een greep uit de mooiste en leukste campings van Frankrijk.

Campings aan zee

Houd jij van de zee? Dan is er een aantal campings in Frankrijk waar jij zeker graag heen zou willen. Camping Huttopia Noirmoutier op het Franse eiland Île de Noirmoutier is er daar een van. Op deze camping kun je kiezen voor een plek aan de zee, opdat je heerlijk van het uitzicht kan genieten. Je kunt ook een plek tussen de hoge bomen kiezen, zodat je wat meer in de schaduw zit. Het is een heel mooi eiland, dat je bijvoorbeeld met de fiets kunt verkennen. Ook heeft het een gezellig centrum en kun je natuurlijk heerlijk genieten op het strand.

Wat ook een aanrader is als je ervan houdt te zonnen op het strand of te zwemmen in de zee, is camping Port’Land, gelegen in de Franse plaats Port-en-Bessin, in Normandië. Ook deze camping ligt aan de kust. Als je heerlijk van je rust wilt genieten, is dit een aanrader. Ook als je van vissen houdt, zou je hier een kijkje kunnen nemen: Port-en-Bessin is een vissersdorpje en ook op de camping zelf heb je de gelegenheid om te vissen. Normandië heeft nog meer mooie campings: camping L’Anse du Brick in de Franse gemeente Maupertus-sur-Mer is ook een mooie camping die aan de zee gelegen is. Als je van de natuur houdt, is dit zeker een aanrader: de camping ligt in een erg groen gebied. Ook hier kun je natuurlijk genieten van de camping zelf en van het strand, dat op loopafstand ligt, en de zee. Ook op de camping zelf heb je een prachtig uitzicht over de zee.

Campings vol vertier

Hoewel de campings aan zee ook zeer aantrekkelijk en mooi zijn, is daar de omgeving van groot belang. Er zijn ook campings die zich vooral richten op vermaak op de camping zelf: denk hierbij aan waterparken en activiteiten voor de kinderen. Als je op zoek bent naar een camping vol vermaak, dan is camping Le Brasilia in de Pyreneeën een echte aanrader. Hier is de omgeving ook mooi, maar op de camping zelf is ook meer dan genoeg te doen: zo is er een groot zwemparadijs met onder andere watervallen en een programma met onder andere dansavonden en er is een disco. Ook op camping La Croix du Vieux Pont in de regio Picardië is genoeg te doen en niet alleen op het gebied van zwemmen. Er is natuurlijk wel een zwembad, in dit geval met een schuifdak, maar er zijn ook bowlingbanen, je kunt er lasergamen, er is een biljartzaal en er is een zandstrand. Ook hier zul je je dus niet snel vervelen.