LOADING

Type to search

Kamperen in Toscane: de mooiste bezienswaardigheden

Toscane: een prachtig gebied waarvan het absoluut geen straf is om er lekker in te gaan kamperen. In deze regio liggen dan ook genoeg campings voor het grote aantal vakantiegangers dat er jaarlijks komt. Als je ervoor kiest om er te gaan kamperen, is het goed om je te verdiepen in mooie plaatsen in de buurt die je zeker niet wilt missen. In dit artikel wordt zowel de prachtige natuur als de indrukwekkende cultuur van de regio naar voren gebracht en wordt er getoond welke bezienswaardigheden echte aanraders zijn.

Cultuur: prachtige pleinen en architectuur

Als je geïnteresseerd bent in de cultuur van Toscane, is het een goed idee om de hoofdstad van deze regio eens te bekijken: Florence. Deze stad is in zijn geheel prachtig als het op architectuur aankomt. Een van deze bouwwerken, een echte aanrader, is de kathedraal de Duomo (de dom). Het feit dat dit een van de wereldwonderen is, laat natuurlijk al zien dat dit zeker de moeite waard is om te bekijken. Het is de op drie na grootste kathedraal van Europa. Naast deze dom is in Florence ook het welbekende standbeeld David van Michelangelo te vinden. Deze is te vinden op de Accademia en als je van kunst houdt, mag je deze zeker niet missen.

Ook Pisa is een bekende stad die in de regio Toscane ligt. Hier kun je uiteraard de bekende Toren van Pisa bekijken. Deze toren kun je ook beklimmen, wat voor een prachtig uitzicht zorgt. De toren ligt aan het Plein van de Wonderen (Piazza dei Miracoli). Het plein heeft deze naam gekregen vanwege vier religieuze gebouwen die om het plein heen liggen: de Toren van Pisa is er hier een van. Het is zeker een aanrader om dit plein te bezoeken en zowel de toren te beklimmen als de andere gebouwen te aanschouwen. Een ander plein waar je een kijkje kunt nemen, is de Piazza del Campo, een plein in Siena. Dit is een middeleeuws plein, waar een gotische kathedraal aan ligt. Hierin zijn verschillende standbeelden en fresco’s te bewonderen.

Natuur: mooie uitzichten

Ook als je houdt van prachtige uitzichten, kun je in Toscane terecht. Een van die streken met een mooi uitzicht is de Chianti streek. Dit is een gebied tussen Florence en Siena, waar je niet alleen kan genieten van een mooi en sereen landschap, maar ook heerlijke wijnen kunt proeven: in dit gebied worden namelijk wijnen van hoge kwaliteit gemaakt en er zijn genoeg wijnproeverijen. Een aanrader voor wijnliefhebbers dus!

Voor een surrealistisch uitzicht, moet je in de Maremma zijn. Dit is een streek waar de zogenoemde tufstenen dorpen op een heuvel liggen. Deze dorpen zijn Pitigliano, Sovana en Sorano. Er zijn oude gebouwen te bekijken die van tufsteen gemaakt zijn: dit zorgt voor een ongewoon, maar prachtig uitzicht. Echte strandliefhebbers wordt aangeraden om Elba te bezoeken. Dit is het grootste eiland van de Toscaanse Archipel, en het op drie na grootste van heel Italië. Op dit eiland kun je heerlijk genieten van het strand en allerlei leuke plaatsjes. Ook kun je er fietsen of andere leuke activiteiten uitoefenen. Een heerlijke plek om van het strandleven te genieten!