LOADING

Type to search

Kamperen met een tent: dit moet je weten

Kamperen kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld met een caravan of een camper gaan. Ook kun je op veel campings een huisje huren. De puurste vorm van kamperen is echter kamperen in een tent. Als je hiervoor gaat, moet je je wel van een aantal dingen bewust zijn. De voorbereidingen van kamperen in een tent zijn namelijk wat groter dan die van kamperen in bijvoorbeeld een caravan. Zeker als je voor de eerste keer in een tent gaat kamperen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In deze tekst kun je dan ook lezen wat je moet weten als je met een tent op kampeervakantie gaat. Ook kun je lezen wat je zeker niet moet vergeten om in te pakken. Dit alles om je kampeervakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen!

Goed voorbereiden

Als het gaat om tips met betrekking tot een kampeervakantie met tent, gaat het voornamelijk om het opzetten van de tent. Andere tips zouden namelijk ook voor bijvoorbeeld caravans gelden. Bij het opzetten van een tent komt echter meer kijken dan je misschien zou denken. Zeker als je voor de eerste keer met een tent op vakantie gaat, is het goed om precies te weten wat je moet doen.
Het is daarom een goed idee om je tent thuis al eens op te zetten. Dit kan op een grasveld, als je dit hebt, maar er zijn eventueel ook bevestigingspennen te krijgen, waarmee je je tent tussen stenen kunt bevestigen. Op die manier lukt het op de camping gemakkelijker, wat stress en ergernis voorkomt.

Goede ondergrond

Daarnaast is het belangrijk om te bekijken op wat voor soort grond je tent komt te staan op de camping. Het is namelijk hiervan afhankelijk welke haringen je nodig hebt: je kunt niet alle haringen voor elk soort grond gebruiken. Ook is het handig te bekijken of je op de camping op een vlak stuk grond kan staan. Hierdoor is het gemakkelijker je tent op te zetten.

Je tent opbergen

Iets wat vooral een tip is voor na afloop van je kampeervakantie, maar zeker niet onbelangrijk is: het opbergen van je tent. Zeker als het geregend heeft, moet je hier goed op letten. Het kan namelijk zo zijn dat je tent nog nat is als je deze weer mee naar huis neemt. In dat geval moet je de tent thuis eerst uit laten dampen, voor je deze opbergt. Op deze manier komt er geen schimmel op en kun je deze zo lang mogelijk gebruiken.

Niet vergeten in te pakken

Spullen zoals kleding en proviand neem je natuurlijk altijd mee, of je nou gaat kamperen in een tent of bijvoorbeeld een caravan. Er zijn echter ook een aantal dingen die vooral belangrijk zijn als je in een tent gaat kamperen. Ten eerste natuurlijk de haringen. Als je deze vergeet, kun je de tent niet opzetten. Ook spullen zoals je slaapzak en een luchtbed of slaapmat zijn uiteraard vrij cruciaal. Vaak heb je hier ook een pomp voor nodig, die je ook niet moet vergeten.
Daarnaast is het handig om een grondzeil mee te nemen. Zo zorg je ervoor dat je tent van onder niet vies wordt. Ook een zaklamp is vooral bij kampeervakantie met tent belangrijk. Als je naar het toilet moet, zul je deze namelijk nodig hebben. Je kunt ook de zaklamp van je telefoon gebruiken. Wat ook zeker aan te raden is als je in een tent slaapt, is het meenemen van een muggenstift of antimuggenspray. Dit voorkomt vervelende beten. Verder kun je een tafel en klapstoelen meenemen om voor je tent te zetten.