LOADING

Type to search

Koffie zetten op de camping: handige tips

Koffie drinken: er zijn een heleboel mensen die niet zonder kunnen en elke ochtend wel een kopje koffie drinken. Als jij hierbij hoort en op kampeervakantie gaat, wil je dat natuurlijk kunnen blijven doen. Dit is echter niet altijd even gemakkelijk: als je normaal gesproken gebruik maakt van een niet zo handzaam koffiezetapparaat of een variant die veel stroom verbruikt, is het moeilijk deze mee te nemen naar een camping. In dit artikel kun je lezen welke apparaten wel te gebruiken zijn op de camping, opdat je evengoed van een lekkere kop koffie kunt genieten.

Camping koffiezetapparaat

Een camping koffiezetapparaat is een mogelijkheid. Het grote voordeel hiervan is dat koffie zetten erg gemakkelijk gaat, maar niet veel stroom kost. Ook zijn deze apparaten handzaam, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Als je op de camping gebruik kunt maken van elektriciteit, is een camping koffiezetapparaat dus zeker een aanrader. Het enige nadeel is het feit dat de koffie toch wat minder heet wordt dan bij een koffiezetapparaat dat meer stroom verbruikt: of dat een groot probleem is, is bij iedereen verschillend.

Een los filter

Een iets primitievere manier, maar zeker een goede optie, is het gebruik maken van een los filter. Als je voor deze manier kiest, moet je water aan de kook brengen, een filter met wat koffie erin op een kan plaatsen (hiervoor kun je gebruik maken van koffiefilterhouders), het water eroverheen gieten en wachten tot alles is doorgelopen. Dit is ook een vrij gemakkelijke manier. Wel duurt deze manier wat langer en moet je zelf ook iets meer doen dan bij het camping koffiezetapparaat, maar als je de tijd hebt is dit een prima optie.

French Press

Dit is waarschijnlijk een wat onbekendere optie, maar daarom zeker niet minder bruikbaar. De French Press, ook wel Cafetière genoemd, is een glazen pot waarin je grofgemalen koffie doet en heet water overheen giet. Na zo’n vier minuten moet je de plunjer, waar een metalen filter aan zit, naar beneden drukken: dit zorgt ervoor dat de nog zichtbare stukjes van de grofgemalen koffie naar beneden worden gedrukt, en de drinkbare koffie naar boven komt. Op dat moment kan deze gedronken worden: een gemakkelijke en redelijk snelle manier dus!

De Cowboy Methode

De term ‘de Cowboy Methode’ is waarschijnlijk nog onbekender: dit is een methode die voor verschillende dingen gebruikt kan worden, zoals voor een manier waarop je kunt barbecueën, maar dus ook voor een manier waarop je koffie kunt zetten. Het is een erg primitieve en simpele manier van koffie zetten, maar deze manier levert zeker lekkere
koffie op. Als je gebruik maakt van deze manier, moet je water koken in een pannetje en, nadat het water een beetje afgekoeld is, gemalen koffie toevoegen. Een paar minuten later, als de koffie naar de bodem gezakt is, kun je deze al in kopjes schenken en drinken. Erg gemakkelijk dus! Let er wel op dat het water niet helemaal kookt, zowel op het moment dat je de gemalen koffie toevoegt als op het moment dat de gemalen koffie in aan het trekken is: dit zorgt namelijk voor een bittere smaak.

Natuurlijk zijn er nog meer opties: dit zijn slechts enkele gemakkelijke en lekkere manieren om toch elke dag van een heerlijke kop koffie te kunnen genieten.