LOADING

Type to search

Laat je auto goed nakijken tijdens de zomercheck

Ga je met de auto op vakantie dit jaar? Of ben je van plan veel dagjes weg te gaan? Of je nu wel of niet op vakantie gaat, een zomercheck voor je auto is altijd goed. Wel is deze extra hard nodig als je op vakantie gaat, aangezien je dan honderden kilometers rijdt en te maken hebt met buitenlandse wegen. In dit artikel lees je waarom je een zomercheck voor je auto moet laten uitvoeren en wat er wordt nagekeken.

Op vakantie

Als je met de auto naar het zuiden rijdt – of een andere heerlijke vakantiebestemming – wil je er zeker van kunnen zijn dat je auto die lange afstand aankan. Alle onderdelen moet in orde zijn. Dit wordt nagekeken tijdens de zomercheck. Om die vele kilometers aan te kunnen, moeten de accu en de bandenspanning goed zijn, ook omdat je vaak in bergachtige gebieden rijdt, wat erg zwaar is voor je auto.

Koelvloeistof

Het kan enorm warm worden in de zomer, ook als je niet op vakantie gaat. En die hoge temperaturen zijn allesbehalve goed voor je auto. Op warme dagen neemt de kans op oververhitting van je motor enorm toe, al helemaal als je veel en lang achter elkaar rijdt. Zorg er daarom altijd voor dat de koelvloeistof op peil is. Deze wordt bijgevuld tijdens de zomercheck.

Aircocheck

Ook wil je niet dat het bloedheet is in de auto. Daarom wordt er tijdens de zomercheck ook altijd een aircocheck gedaan. Deze check wordt echter niet alleen gedaan om het voor jou comfortabel te maken in de auto. Een goede werking van de airco is enorm belangrijk voor de auto zelf. Wanneer de stuk is, stoot de auto veel meer brandstof uit. Bovendien is de reparatie van een airco erg duur. Maar hoe gaat een airco dan stuk? Dat gebeurt als er te weinig aircovloeistof aanwezig is. Daarom wordt deze vloeistof tijdens de zomercheck altijd aangevuld.

Wat wordt er gecheckt?

Naast de accu, bandenspanning en koelvloeistof, wordt er nog naar een aantal andere onderdelen gekeken tijdens de zomercheck. Veel van deze onderdelen, worden ook gecheckt tijdens een reguliere keuring. Het gaat onder andere om de volgende onderdelen: de motorolie, de remvloeistof, de hydraulische stuurbekrachtiging, het koelsysteem, de ruitenwissers, de claxon, de koppeling, de remmen, de schokdempers, de verlichting, de uitlaat, de gordels, de spiegels en ruiten, de trekhaak en de aanwezigheid van reservelampen, een verbanddoos, een noodhamer, een gevarendriehoek, een krik en wielsleutel en een veiligheidsvest.