LOADING

Type to search

Op zoek naar een nieuwe auto? Dit zijn je opties!

Het toegang hebben tot een auto is iets dat de meeste mensen ambiëren. Dit komt omdat een auto vrijheden biedt. Met de auto kun je zowel voor werkgerelateerde zaken als in je vrije tijd gaan en staan waar je maar wilt. Toch is het anno 2021 lastiger om een auto uit te kiezen dan het voorheen was. Dit komt omdat er anno 2021 tal van manieren zijn om toegang te hebben tot een auto. Omdat het nogal een wirwar aan opties kan zijn vertellen we je in deze blog meer over de verschillende manieren van autobezit!

Koop

Momenteel is de populairste vorm van autobezit de koop auto. Door een auto te kopen is deze volledig van jou en kun je hiermee doen wat je wilt. De koop auto is voornamelijk aantrekkelijk als je momenteel de kosten voor het aankoopbedrag in één keer kunt betalen. Zodra je een lening moet afsluiten om een koop auto te kunnen betalen kan het al snel uit om te kiezen voor een andere manier van autobezit.

Private lease

Het private leasen van een auto is iets waar steeds meer mensen voor kiezen. Door te kiezen voor de private leaseconstructie wordt de auto nooit helemaal van jou maar lease je de auto van een leasemaatschappij. Voor een vast bedrag per maand kun jij onbezorgd rondrijden in de auto. Bijin het leasecontract wordt namelijk rekening gehouden met eventuele schade kosten et cetera. Je betaalt iedere maand een beetje extra en hiermee betaal je automatisch voor bijvoorbeeld de schade die je rijdt. Let hier tijdens het invullen van de private lease vergelijker wel goed op! De verschillende leasemaatschappijen kunnen hier verschillende werkwijzen in hanteren.

Deelauto

Met het oog op het milieu is enkele decennia terug de deelauto ontstaan. Hoe meer mensen gebruik maken van één deelauto, hoe minder auto’s er geproduceerd hoeven te worden. De deelauto kan gereserveerd worden vanuit een app en je rijdt zo weg in een auto die bij jou in de buurt staat. Het grootste nadeel van de deelauto is natuurlijk dat je weinig controle hebt over de beschikbaarheid. Het kan maar zo zijn dat jij de auto echt nodig hebt en je buurman hem net heeft meegenomen. De deelauto is dus een mooie milieubewuste optie, tenzij je soms écht een auto nodig hebt.