LOADING

Type to search

Tips om je spullen efficiënt in te pakken

Je kent het wel: je gaat op kampeervakantie en pakt je koffer of tas in, maar hij gaat niet dicht. Of je merkte dat de koffers of tassen niet allemaal in de auto passen. Inpakken kan een hoop stress opleveren. Dit kan echter een stuk minder worden als je weet hoe je je koffer of tas het beste in kunt pakken. Daarom kun je in dit artikel lezen welke tips er zijn om je koffer of tas zo efficiënt mogelijk in te pakken. Hierdoor kun zonder stress lekker beginnen aan je kampeervakantie.

Een goede voorbereiding

Als je je koffer of tas in gaat pakken, is het ten eerste goed om je af te vragen wat je echt nodig hebt. Je herkent het waarschijnlijk wel dat je spullen, voornamelijk kleding, in hebt gepakt die je uiteindelijk niet draagt. Het is goed om hier van tevoren goed over na te denken. Zorg er wel voor dat je, zeker bij wisselend weer, verschillende kleding bij je hebt. Een vest is altijd handig. Het is echter ook een goed idee om dit vest, of andere dikke kleding, al aan te doen als je vertrekt. Dit scheelt ruimte in je koffer of tas.

Vacuümzakken en kleding opvouwen

Als je precies weet wat je nodig hebt, kun je gaan inpakken. Je kunt een aantal voorwerpen gebruiken om dit zo efficiënt mogelijk te doen. Een vacuümzak is daar een voorbeeld van. Hier kun je bijvoorbeeld kleding of kussens in doen. Doordat je de lucht uit de zak haalt, neemt het minder plaats in beslag. Dit is ideaal voor een kampeervakantie!

Daarnaast is het een goed idee om zoveel mogelijk opvouwbare spullen mee te nemen. Hierbij denk je waarschijnlijk vooral aan kleding, handdoeken en slaapmatjes, maar er is nog veel meer dat je op kunt vouwen. Zo zijn er opvouwbare emmers, bakjes en zelfs wasmanden (mocht je op de camping je was willen doen)! Je kunt nagaan wat je allemaal opvouwbaar kunt verkrijgen. Op die manier bespaar je ook een hoop ruimte.

Reisflesjes en zakjes

Daarnaast kun je gebruik maken van reisflesjes en hersluitbare zakjes. Reisflesjes zijn natuurlijk handig om drinken in te doen, maar je kunt ze ook gebruiken voor bijvoorbeeld douchegel of afwasmiddel. Op deze manier hoef je geen grote flessen mee te nemen. Voor douchegel of shampoo zijn er overigens vaak ook reisverpakkingen, die wat kleiner zijn. Hier kun je uiteraard ook voor gaan. Hersluitbare zakjes zijn handig omdat ze minder ruimte innemen dan bakjes, maar evengoed vaker gebruikt kunnen worden. Ze nemen dus niet veel ruimte in en je hoeft er niet veel van mee te nemen.

Je auto inpakken

Als je je koffer of tas eenmaal ingepakt hebt, zul je alles in de auto moeten krijgen. Om stress te voorkomen, is het ten eerste een goed idee om daar op tijd mee te beginnen. Als je vroeg op de dag moet vertrekken, kun je dit het beste de dag ervoor doen.
Zorg er daarnaast voor dat de zwaarste koffers en tassen onderop liggen. Dit is veiliger en zorgt ervoor dat het zwaartepunt lager ligt, wat goed is voor de wegligging van je auto. Natuurlijk is het ook belangrijk om spullen die je tijdens de reis nodig hebt, zoals proviand, binnen handbereik te hebben.

Dit wetende kun je het op het oog proberen, maar meten kan ook nooit kwaad. Als je precies weet wat de afmetingen van je auto en je koffers of tassen is, kun je wat beter bepalen wat er allemaal mee kan. Uiteindelijk moet het zeker goed komen! Let er vooral op dat je niet teveel meeneemt en je de auto zo inpakt dat er niet teveel loze ruimte is. Op die manier gaat je kampeervakantie goed van start.