LOADING

Type to search

Wat kost het om een auto te importeren?

Het komt steeds vaker voor dat mensen een auto uit het buitenland importeren. Vooral Duitsland is in trek, omdat het aanbod van auto’s hier veel ruimer is, en omdat je vaak ook te maken krijgt met prijsvoordeel. Voordat je besluit een auto uit het buitenland te importeren is het goed om te weten welke kosten hier precies aan verbonden zijn. Zo kun je voor jezelf bepalen hoe aantrekkelijk het is om jouw auto uit het buitenland te laten komen.

Kosten van het importeren van een auto

Een auto importeren is niet gratis. Je betaalt in de eerste plaats natuurlijk de aankoopkosten voor jouw auto. Dit kan in het buitenland een stukje lager liggen, waardoor het aantrekkelijk is om je auto in het buitenland te kopen. Bij import uit een ander EU land heb je niet te maken met BTW als deze in het land van herkomst al is voldaan. Let er wel op dat er sprake kan zijn van een uitzondering op deze regel. Is de auto jonger dan 6 maanden of heeft hij minder dan 6000 kilometer op de teller staan? Dan moet je alsnog BTW betalen. De volgende kosten komen daar dan nog bij:

–   BPM: bij import betaal je altijd BPM. Dit bedrag wordt berekend op basis van de gecombineerde CO2 uitstoot van het voertuig. Het is belangrijk om te weten hoe je dit berekent. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

–   Transportkosten: het transport van je auto naar Nederland brengt ook kosten met zich mee. Je bepaalt zelf hoe je het transport uitvoert. Je kunt het uitbesteden, maar je kunt de auto ook zelf naar huis rijden. Er zijn hoe dan ook kosten aan verbonden.

–   RDW-keuring: om ervoor te zorgen dat je auto een Nederlands kenteken krijgt, moet er een keuring plaatsvinden bij het RDW. Deze keuring heeft een standaard prijs van €107,33 als het gaat om een auto van binnen de EU.

Komt je auto uit een land buiten de EU? Dan moet je de auto eerst verschepen, maar betaal je ook invoerrechten. Dit komt nog bovenop de kosten die hierboven genoemd zijn. De kosten die je betaalt, zijn dus grotendeels afhankelijk van waar je de auto vandaan haalt.

Kies voor een ervaren tussenpartij

Een auto importeren betekent dat er veel geregeld moet worden. Het is dan ook aantrekkelijk om een betrouwbare partij in te schakelen die alle zaken voor je regelt. Een auto kopen via dasimport.nl is een van de opties. Je vindt hier tal van kwalitatieve Duitse auto’s die je ook nog eens zeer gemakkelijk kunt laten transporteren naar Nederland. Je wordt volledig ontzorgd zodat je zelf geen omkijken hebt naar zaken zoals kentekens, kilometerstand, BPM en meer.