LOADING

Type to search

Zakelijk een auto leasen

Steeds meer bedrijven kiezen tegenwoordig voor zakelijk leasen. En deze ontwikkeling is natuurlijk niet zonder reden. Het zakelijk leasen van een auto kent diverse voordelen. Zo hoef je bijvoorbeeld niet in een keer een grote aankoopsom te betalen. Daarnaast heb je niet te maken met onverwachte hoge kosten. Eventuele onderhoudskosten zitten namelijk inbegrepen in het leasetarief. Duidelijkheid, vrijheid en toegankelijkheid; dat is waar zakelijk leasen voor staat. 

Voor welke auto kies je?

Zakelijk leasen is voor alle ondernemers. Dit klinkt wellicht wat gek, want niet iedere onderneming heeft hetzelfde leasebudget. Maar daar is met het aanbod leaseauto’s rekening mee gehouden. Er zijn namelijk heel veel verschillende auto’s beschikbaar voor zakelijk leasen. Van compacte stadsauto’s tot luxueuze grote auto’s. Je kunt het dus net zoals bij de koop van een auto zo gek maken als je zelf wilt. Het leasetarief dat je moet betalen voor de lease auto hangt vanzelfsprekend af van het type auto. Is het budget dat je maandelijks hebt voor een leaseauto niet heel groot? Dan kun je ook overwegen om een occasion te gaan leasen. Deze auto’s zijn reeds gebruikt maar wel nog in zeer goede staat. Er is voor iedere ondernemer een passende leaseauto te vinden. 

Groot aanbod elektrische leaseauto’s

Een auto is een vervoersmiddel dat vrijheid biedt. Je kunt makkelijk op de plaats van bestemming komen en je bent niet afhankelijk van andere mensen. Dit is op privé vlak natuurlijk heel plezierig. Maar ook zakelijk kan een auto voor de uitvoering van werkzaamheden onmisbaar zijn. Echter, het is inmiddels algemeen bekend dat auto’s in beginsel niet goed zijn voor het klimaat. Meer specifiek gaat het dan om brandstofauto’s. Maar de technologie heeft niet stilgestaan en het aanbod elektrische auto’s groeit. En dat is ook in het aanbod zakelijke leaseauto’s zichtbaar. Wil jij op een duurzame manier zakelijk leasen? Ga dan elektrisch leasen en draag zo je steentje bij aan een beter klimaat.

Leasen versus kopen 

Als ondernemer kun je er uiteraard ook voor kiezen om een of meerdere auto’s te kopen. Maar toch kiezen de meeste ondernemers voor leaseauto’s. En dat is uiteraard niet voor niets. De populariteit van zakelijk leasen heeft alles te maken met de voordelen van leasen. Wanneer je kiest voor zakelijk leasen hoef je bijvoorbeeld geen grote aankoopsom te betalen. Je betaalt gewoon maandelijks een relatief laag bedrag voor de auto. Dit is een financieel voordeel dat plezierig is voor eenieder die geen auto kan of wil kopen. Daarnaast biedt een leaseauto flexibiliteit. Na een jaar kun je het leasecontract maandelijks opzeggen. Leasen wint het dus van kopen.