LOADING

Type to search

Zo maak je een vakantiefilm van je roadtrip

Ben je iemand die graag op roadtrip gaat? Dan is het ook leuk om deze dan goed vast te leggen. Daarvoor moet je dan wel de juiste middelen in huis halen. Een goedkope drone is bijvoorbeeld een goed hulpmiddel. Daarmee kan je de wegen en landschappen die je zelf ziet vanuit een soort helicopterview in beeld brengen. Dat is alvast iets wat je in huis moet hebben. Het is dan natuurlijk wel ook belangrijk om te weten hoe je de beste film kan maken.

Niet zomaar een drone

Wanneer je een film wilt maken, dan kies je natuurlijk niet zomaar voor een drone. Het is juist belangrijk dat je kiest voor een drone met camera. Daarmee kan je dan de beelden maken die je wenst. Het is belangrijk dat je deze kan koppelen aan een app op je smartphone of tablet. Zo kan je de drone aansturen om de mooiste beelden te maken. Wanneer je de juiste drone hebt, en de juiste camera, dan ben je al een flink eind op weg.

Leren omgaan met het apparaat

Het is leuk om beelden vanuit de lucht te kunnen maken. Dat is alleen minder gemakkelijk dan het misschien klinkt. Het is natuurlijk wel zaak dat je goed met de drone leert omgaan. In dat opzicht is het dus bijvoorbeeld ook goed om te weten hoe je het vliegende gevaarte goed leert besturen. Dit heb je nodig om er zeker van te zijn dat je ook echt de juiste beelden onder de juiste hoek leert maken. Dat betekent dat je dus rustig de tijd moet nemen om te leren.

Een mooi gebied uitkiezen

Wanneer je een mooie film van je roadtrip wilt maken, dan is het ook belangrijk dat je dus op zoek gaat naar een gebied waar mooie beelden te schieten zijn. Dat kan al dichtbij huis, bijvoorbeeld in Duitsland of Frankrijk. De luchten en landschappen zijn essentieel om het goede gevoel ook daadwerkelijk op beeld vast te leggen. Daarom is het dus ook zaak om hier eerst naar op zoek te gaan. Zoek een mooie tocht of route uit, alleen al voor de mooie beelden die je er maakt.

Probeer het gewoon opnieuw

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat je een dergelijke film niet in één take maakt. Wanneer je een mooie plek op de route vindt en je wilt mooi beelden schieten, doe dit dan meerdere keren. Vergis je niet, want ook professionals werken op deze manier. Die schieten de beelden meerdere keren, alleen al om zo zeker te zijn dat ze alles hebben. Niemand hoeft dit ook te weten als het om het eindresultaat gaat. Dat kan je dus zonder zorg zo aanpakken.