LOADING

Type to search

Tips voor kamperen in de herfst

Vaak gaan mensen in de zomer op vakantie. Zeker kamperen wordt voornamelijk in de zomer gedaan. In andere seizoenen is het echter ook een mogelijkheid en minstens net zo leuk. In de herfst kun je tijdens een kampeervakantie namelijk genieten van de prachtige natuur, met blaadjes die van kleur veranderen. Ook kun je op koudere dagen in de herfst lekker knus in de tent kruipen, warm gekleed.
Het kan in de herfst ook nog redelijk warm zijn, op deze dagen kun je vooral genieten van de zon. Je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden als je gaat kamperen in de herfst. Dit gaat vooral om koude en regenachtige dagen, die toch wel regelmatig voorkomen in de herfst. Daarom kun je in deze tekst lezen waar je op moet letten, zodat je helemaal voorbereid kan gaan kamperen!

Kleding

Als je in de winter gaat kamperen, zul je vooral rekening moeten houden met de kou. In de herfst is dit wat minder, maar regen komt dan weer wat vaker voor in dit seizoen. Daarom moet je met een aantal dingen rekening houden wat betreft het weer.
Als je gaat kamperen met erg fris weer, is het slim om dikke kleding mee te nemen. Dit kunnen truien zijn, maar omdat het in de herfst ook nog redelijk warm kan zijn, zijn vesten ook een goed idee. Zo kun je gemakkelijk tijdens bijvoorbeeld een wandeling een laagje uitdoen. Op die manier ben je goed voorbereid op elke weersomstandigheid.
Ook is het een goed idee om genoeg kleding mee te nemen. Als het regent, is het natuurlijk niet fijn als je geen droge kleding aan kunt doen. Om die redenen zal je koffer wat voller worden dan in de zomer. Zorg dan ook voor een koffer die groot genoeg is.

Slaapmateriaal

Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je het s’ nachts niet te koud hebt. Hier kun je je wederom op kleden, maar een slaapzak kan ook het verschil maken. Zorg daarom voor een warme slaapzak. Ook zijn slaapmatten meestal wat isolerender dan luchtbedden. Om die reden kun je in de herfst het best een slaapzak meenemen.

Wandelen

Als je in de herfst gaat kamperen, zal buiten zwemmen waarschijnlijk niet zo gauw mogelijk zijn. Wel zijn er genoeg andere activiteiten die je buiten kunt doen. Zo kun je mooie wandelingen maken in de bossen, die er nu nog mooier uitzien dan in de zomer. Daarnaast kun je vaak ook fietstochtjes maken. Ook leuke stadjes bezoeken is natuurlijk nog steeds mogelijk in de herfst. Zorg ervoor dat de camping waar je heen gaat in een mooi gebied ligt, met leuke plaatjes, als je dat van plan bent.

Spelletjes

Het weer kan echter tegenzitten, waardoor wandelen en fietsen minder fijn zal zijn. Neem om die reden ook spelletjes mee, die je bij slecht weer in de tent kunt spelen. Ook is het sowieso fijn om lekker knus in de tent te zitten met spelletjes en een kop warme drank. Omdat het eerder donker wordt, is dit iets wat je gezellig de hele avond kunt doen.