LOADING

Type to search

De mooiste natuurgebieden van Europa

Wat maakt kamperen toch zo heerlijk? Vooral de omgeving speelt hierbij voor de meesten onder ons een belangrijke rol. Want wie wordt er niet spontaan vrolijk van een prachtige opgaande of ondergaande zon, kabbelende beekjes, verrassende wolkenpartijen en volop groen.. Vooral als je kiest voor een kampeervakantie in een natuurgebied voel je binnen no time weer de verbinding met de natuur. Fijne bijkomstigheid is dat het je ook dichter tot jezelf brengt. Tot je kern, je wezen, je gehele Zijn. Kortom, een gezond advies; omring jezelf met mooie natuur voor een ontspannen vakantie.

Met stip op één: Noorwegen

Welk natuurgebied staat nu met stip op nummer één van Europa? Het antwoord is natuurlijk heel persoonlijk, maar als ik zo vrij mocht zijn voor je te kiezen, dan wist ik het wel. Een van de mooiste natuurgebieden op redelijke afstand van Nederland vind ik de Noorse fjorden. Machtig, grotesk, imposant, adembenemend, zo omschrijven deze inhammen met steile wanden zich. Ze ontstaan door de werking van gletsjers en zijn altijd verbonden met de zee.

Kamperen in Fjord-Noorwegen

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is goed kamperen in Fjord-Noorwegen. Sterker nog, er zijn genoeg campings die zelfs aan een fjord liggen. Fenomenaal uitzicht gegarandeerd! Je kunt ervoor kiezen zelf een tent mee te nemen maar op de meeste campings huur je ook gemakkelijk een huisje of een ingerichte tent.
UNESCO heeft het fjordenlandschap in 2005 toegevoegd aan haar werelderfgoedlijst. Vertakkingen van de fjorden en watervallen zijn bijna overal vrij toegankelijk. Het ervaren van ultieme vrijheid bestaat nog!

Activiteiten Noorse Fjorden
Fjord-Noorwegen heeft veel te bieden op het gebied van buitensport en -activiteiten.
Je kunt er wandelen, kajakken, raften, varen of meedoen aan een gletsjer tocht. Mocht je iets minder avontuurlijk zijn aangelegd schrap Noorwegen dan niet direct van je must-visit-lijstje. Een bezoek aan de op een na grootste stad Bergen is een echte aanrader. De stad is sfeervol en charmant dankzij de prachtige geplaveide straatjes en de beroemde Hanzekade Bryggen. Voor de Bourgondiërs onder ons; de Scandinavische keuken is puur, gezond en vooral verrukkelijk. Langs de Fjorden hebben kleine dorpjes ieder hun eigen specialiteiten. Rondom het Hardangerfjord is een bezoekje aan de vruchtbare valleien met fruitteelt of de cicerroute een absolute aanrader als je cider en streekgerechten wil proeven.

Surfen in Noorwegen

Fjord-Noorwegen kenmerkt zich door kleine eilandjes, prachtige fjorden en de stad Bergen. Een bezoek aan de regio is zeker ook de moeite waard in het Vikingseizoen dat loopt van oktober tot april. In die periode kun je er skiën, vissen of zelfs surfen.

Voor de surf dudes onder ons; het surfhart van Noorwegen vind je in de plaats Jaeren. Dit gebied is een mooie plek om te (golf)surfen. Voor de echte die hards is het zeker de moeite waard een bezoekje te brengen aan deze spot, zowel in het najaar als in de winter. Een camping die direct aan zee is gelegen is Olberg. Hier kun je terecht met een camper of tent.