LOADING

Type to search

Kamperen in Spanje: dit zijn de mooiste en leukste campings

Spanje is een populair vakantieland, wat niet heel gek is: het is er vaak lekker warm, er zijn genoeg kustplaatsen waar je lekker van de zee kunt genieten en er zijn ook een heleboel mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Als je ervoor kiest om op kampeervakantie te gaan, is het natuurlijk ook de bedoeling dat de camping waar je heen gaat er mooi uitziet en genoeg te doen heeft. In deze tekst kun je lezen wat de mooiste en leukste campings van Spanje zijn.

Campings aan de Costa Brava

De kuststrook de Costa Brava is een populaire vakantieplek: veel mensen houden ervan naar de zee te gaan als ze op vakantie zijn. Het gevolg daarvan is dat er een heleboel campings te vinden zijn aan de Costa Brava. In deze tekst worden enkele van de beste uitgelicht. Een hiervan is Camping El Delfin Verde. Dit is een vijfsterrencamping en niet voor niets: de camping ligt ten eerste direct aan een zandstrand en op de camping zelf staan veel bomen en planten, wat voor een fijne sfeer zorgt. Ook is er genoeg te beleven: het grote zwembad valt meteen op. Daarnaast zijn er tennisbanen, is er een sportveld en zijn er bioscoopzalen te vinden. Ook worden er allerlei activiteiten georganiseerd, zoals feesten, sportwedstrijden en voor de kinderen een minidisco. Vanwege dit alles is het een camping die zowel voor kinderen als volwassenen erg aantrekkelijk is.

Een andere hooggewaardeerde camping is Camping Cypsela, die ook aan de Costa Brava ligt. Ook deze camping ligt in een prachtige omgeving met veel bomen en er ligt een strand vlakbij. De camping zelf heeft een erg groot zwembad te bieden, met een kinderbad erbij. De activiteiten die je op deze camping kunt doen zijn er teveel om op te noemen: het zijn voornamelijk verschillende (water)sporten, en er worden sporttoernooien georganiseerd, en een animatieprogramma voor de kinderen. Ook is er een gratis campingbus die je bijvoorbeeld naar het nabijgelegen strand kan brengen. Ook deze camping is dus een aanrader voor jong en oud.

Andere mooie en leuke campings

De Costa Brava is een toeristische trekpleister, maar natuurlijk heeft Spanje ook op andere plekken genoeg te bieden voor vakantiegangers, in dit geval voor kampeerders. Een paar van de beste campings op andere plekken in Spanje worden naar voren gebracht. Een van deze campings is Camping Sanguli. Dit is een prachtige vijfsterrencamping met veel palmbomen en met een nabijgelegen strand. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: er is een waterpark met verschillende glijbanen.

Daarnaast zijn er een speeltuin voor de kinderen en een fitness te vinden. Een andere populaire camping is Camping Las Palmeras in Sant Pere Pescador. De ligging van deze camping is ideaal: deze ligt op loopafstand van de zee en met de bus of de auto kun je gemakkelijk een dagje naar Barcelona. Ook kun je natuurlijk naar het dorpje Sant Pere Pescador zelf. Op de camping zelf is uiteraard een zwembad te vinden, omringd door palmbomen. Daarnaast is er ook op deze camping een fitness te vinden en voor de kinderen een speeltuin. Ook leuk voor zowel kinderen als volwassenen dus!